HÅRBØLLEHUSET

TIDLIGERE UDSTILLINGER

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


UDSTILLINGSGRUPPEN VISER UDSTILLINGEN
Bente og Janna. Plakat Ulla Munch Petersen

FORLÆNGET TIL 1. OKTOBER

PRESSEMEDDELELSE fra HOB:                         
Udstillingsskift i Hårbøllehuset  
MØNSKE VÆVERIER
Udstiller: Bente Egedorf og Janna Lund
Udstillingsperiode: 20.8.2022  – 18.9.2022
Fernisering. Fernisering 20.8.22  kl. 13.00 - 14.00
Udstillingen vil være åben lørdage fra 11 – 14 og ved arrangementer i huset. .                                                                                                                                                               
Sommeren er over og Hårbøllehusets sommerudstilling skal skiftes.
Denne gang er det væverier og billedtæpper, der vil komme til at præge udstillingen. Og der venter os en farverig oplevelse.
Bente Egedorf og hendes veninde Janna Lund udstiller billedtæpper i Hårbøllehuset fra den 27. august til den 25. september.
Bente er vores lokale vævekunstner. Hun bor i Hårbølle. Er uddannet på kunsthåndværkerskolen i København i perioden 1958 – 1961 og har derfor  rigtig mange års erfaring og rigtig mange udstillinger bag sig. Hun har før udstillet i Hårbøllehuset med sine flotte tæpper. Hele sommeren har hun deltaget i Masnedsøfortets sommerudstilling med flere tæpper, som var et flot og farverigt indslag i denne udstilling, som i år kunne fejre 25 års jubilæum.
Janna bor i København i Brumleby. Men har også værksted på Østmøn. Hun er billedvæver og underviser på billedskolen i Tvillingehallen. Hun har været elev hos væveren Margrethe Agger og uddannet sig på forskellilge kurser og skoler. Hun har udstillet siden 1990 og har mange udstillinger bag sig.
Begge udstillere har tidligere gæstet Hårbøllehuset med deres værker. 

Med venlig hilsen
vh Udstillingsgruppen
Ulla Munch-Petersen, Ole Vanggaard, Torben Skov                                                              


Næste Udstilling
CHARLOTTE BRANDT i HÅRBØLLEHUSET
- lørdag d. 8 .OKTOBER 2022 – lørdag d. 28.november
1C Himmelhvælv Åbent lys 19 cm 250 dpi kopi til PRHÅRBØLLEHUSETS næste udstiller bliver Charlotte Brandt som er en del af husets faste fundament og som også er billedkunstner.   Sammen med med 7 andre lokale kunstnere og kunsthåndværkere var hun repræsenteret på HÅRBØLLEHUSETS sommerudstilling og har endvidere skabt skulpturelle lysinstallationer til sensommerens MØN Festival.
Charlotte Brandt arbejder med såvel maleri, fotografi og skulptur.   I et kollektivt samarbejde med Iben Haahr og Maj Skadegaard skabte de mere end 50 værker til udstillingen:  ’kultur-natur-retur – kan skrot være kunst?, ’ som blev vist i HÅRBØLLEHUSET  sommeren 2014.  Et værk kunne f.eks. være fundet af sammensmeltet glas og jern der på forunderligste vis lignede en smuk isfugl eller, rester af en 1/smeltet plastikdunk, skyllet i land på en strand, der lignede ypperlig keramik.
I en endnu tidligere udstilling har hun vist sine eksperimenter med fotografier, stykket sammen så udtrykket får en form for kalejdoskopisk effekt der fremtryller nye interessante udtryk og rumligheder.  Hendes kommende udstilling vil først og fremmest have fokus på sådanne kalejdoskoper, men også fotografiets mange andre muligheder for at skabe nye udtryk og grafisk poesi. 
Udstillingen har fernisering lørdag 8. oktober i HÅRBØLLEHUSET. Kl 13.00 – 14.00. Som sædvanlig byder udstillingsgruppen på et glas. 
Udstillingen kan ses til lørdag d. 28. november.


UDSTILLINGSGRUPPEN   

V2022 03 09 Ulla Munch Petersen 0ores intensioner, er at fortsætte det arbejdet med kunst og kultur udstillinger i HOB som det tidligere kunstudvalg har lagt grunden ti,l for over 10 år siden.

Udstillingsfaciliteterne i HOBs bygninger er en væsentlig del af Hårbøllehusets kulturelle muligheder. Udstillingerne med åbne ferniseringer har derfor gennem årene i sig selv været vigtige bidrag til husets og Vestmøns nutidige kulturliv.

Det ønsker vi at fortsætte og udvikle, med skiftende udstillinger, som på forskellig vis har en lokal tilknytning.

Udstillingerne kan omfatte billedkunst, skulptur, design, arkitektur, måske videnskabelige eller historiske indslag

Det er for os vigtigt, at udstillingerne fortsat kan være skiftende kunstneriske kommentarer til de aktiviteter der iøvrigt foregår lokalt og i huset.

Koncerter, foredrag, litteratur, film og skuespil, skal kunne virke sammen med udstillingerne. Fester og børnearrangementer hører med til husets kulturforståelse, ligesom det stadig skal kunne være et sted, åbent for at samles om fælles sociale og undervisningsmæssige begivenheder.

De sidste 10-15 års erfaringer har vist, at der er en mulig og værdifuld brug af huset på denne måde. Man kan se udstillingsfunktionen som en lim, der med til at skabe Hårbøllehusets identitet. Den vil vi gerne støtte.

Vi har lagt en plan med en åbningsudstilling udstilling om husets udstillings og koncert begivenheder belyst med  plakater fra hele perioden.(ca 100 stk). Plakater hvor nogle i sig selv er kunstneriske udsagn. Dernæst Planer for en udstilling hvor gruppen får lejlighed til at vise egne synspunkter og principper, for herefter at starte en med skiftende udstillinger med 3-4  om foråret, en sommerudstilling som ligesom sommercafeen især er rettet mod sommergæster og turister, og en 3-4 efterårsudstillinger. En december juleudstilling, der tegner årets udstillinger er en tidligere ide som vi håber at kunne genbruge.

Programmet fremover er ikke fastlagt, men vi modtager gerne forslag, og det vil sikkert også være interessant at se nye arbejder fra nogle af de tidligere 10 års udstillinger!

Det havde været vores håb at kunne begynde allerede i januar 2022, MEN CORONA har fået os til at vente.  Udstilling og gæster hører sammen, og så længe Corona smitten er stadig stigende, må vi nøjes med at planlægge.

For HOBs udstillijngesgruppe, Ulla, Torben og Ole..

 

Du kan skrive til udstillingsgruppen på mail:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mål på udstillingslokalet. 

 

HÅRBØLLEHUSET - VINDEBÆKVEJ 48 - 4792 - ASKEBY - MØN