HÅRBØLLEHUSET

Kulturhuset på Møn

Scene www.scene1.eu

scene1 - STØRRE INDVENDIG END UDVENDIG
Men en advarsel : Husk, at scene1 er vanedannende!
NÆSTE ARRANGEMENT
2. april 2017.

Zier Romme plakatScene1 præsenterer

Den swingende jazztradition

Det Oscar Peterson-inspirerede stortalent, den 22-årige Zier Romme har allerede opnået stor anderkendelse på den danske jazzscene. Med sit lysende talent og et imponerende modent spil ligger han trods sin unge alder allerede blandt de største sværvægtere. Han har optrådt med blandt andre Hugo Rasmussen, Jacob Fischer, Alex Riel , Winard Harper og Gerald French.

At mange oplever Zier Romme som en værdig dansk aftager efter den legendariske canadiske jazzpianist Oscar Peterson er ikke uden grund. Allerede som barn i det falsterske hjem blev der spillet musik af Oscar Peterson og mange andre store jazzmusikere. Som 11-årig fik Zier en cd som, kan man sige, satte sine spor. Han blev grebet af den overlegne musikalitet og ekstreme teknik, hvilket fik Zier til at udforske jazzmusikken.

Han modtog ‘Piano’s talentpris 2016’ og Koncertgruppen motiverede med ordene: “Zier Romme er en brilliant formidler af Jazzmusik og en fornem repræsentant for dagens og morgendagens jazzprofiler. Hans klaverspil er båret af en overlegen teknik og et højt musikalsk niveau, fyldt med fantasifulde og ekspressive improvisationer med en klar reference til Oscar Petertson”.  

Med Ida Hvid på bas og Alvin Queen på trommer er trioen fuldendt. Ida Hvid er en ung, erfaren ‘basplayer’, der gennem årene har spillet i en lang række sammenhænge og markeret sig som en absolut stilsikker bassist. Alvin Queen er blandt de største nulevende tromme-legender og har spillet med Horace Silver, NHØP, Clark Terry, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Nina Simone, Wynton Marsalis, ja listen er lang. Men ikke mindst var han medlem at den sidste udgave af Oscar Petersons trio! KF

Faktaboks

Søndag 2. april kl. 15

Sted: Hårbøllehuset, Vindebækvej 48, 4792 Askeby

Entré: kr. 100,- unge u. 18 gratis

Reservation: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil 2921 3171 (ikke sms)

 

Har du lyst til at læse, hvad kunstnerne siger om Scene1, så tryk her eller brug www.scene1.eu og læs deres egen hjemmeside.