HÅRBØLLEHUSET

Kulturhuset på Møn

Scene www.scene1.eu

scene1 - STØRRE INDVENDIG END UDVENDIG
Men en advarsel : Husk, at scene1 er vanedannende!
NÆSTE ARRANGEMENT
kongehusets jokerSøndag den 25. juni kl. 15.00
Entre kr. 130,- Unge under 18 Gratis.
Hårbøllehuset, Vindebækvej 48,
4792 Askeby
Reservation: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (eller mobil 2127 7654 Bemærk nyt nummer (ikke sms)) 

Den danske slavetid og dens spor i nutiden er i fokus som aldrig før. Det skyldes 100-året for salget af de dansk-vestindiske øer til USA, som gav statsministeren og de danske medier en ny indsigt i slavetidens betydning i dag. Danmark har verdens bedste slavearkiver og tusindvis af nulevende efterkommere af danske slaver.
Hvorfor ved vi så lidt om dette dramatiske kapitel i vores historie? Det vil den prisbelønnede journalist og fortæller Alex Frank Larsen kaste lys over. Han har skrevet tre aktuelle bøger om emnet, senest den anmelderroste ’Kongehusets Joker. Fra slavedreng til slotsidol’. I bogen  har han trevlet historien om en af de afrikanske/vestindiske slaver op ved hjælp af hovedpersonen Bardins egne erindringer samt en række andre kilder. Alex Frank Larsen får samtidig fortalt om de mange forhold i perioden fra 1750 til 1820’erne: de vestindiske øer og slaverne, den danske administration og ikke mindst det svenske hof og rivaliseringen mellem de to lande, krige og diplomati, tidens kulturelle begivenheder og så videre. Historie levende fortalt. Kom selv og hør.    K.F.

 
 
Har du lyst til at læse, hvad kunstnerne siger om Scene1,
tryk her eller brug www.scene1.eu 
og læs deres egen hjemmeside.